Matthijs Valkenwoud

Matthijs Valkenwoud is in 2006 Bachelor afgestudeerd als trompettist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Ad van Zon. Hij heeft tevens zijn onderwijs diploma behaald op het conservatorium en lessen ensemble leiding gevolgd. Op het KC heeft hij na het behalen van de eerste diploma zijn studie voortgezet met een Master studie (vroeger UM of 2e fase). Op 29 september 2008 heeft Matthijs zijn Master diploma trompet behaald aan het KC.

Matthijs werkt als trompet docent o.a. bij de muziekschool SRMO uit het Westland en dirigeerde daarnaast bij het o.a. leerlingen orkest van fanfare Pius X uit Poeldijk en de Federatie Band in Den Haag.

Naast het geven van muzieklessen, is Matthijs werkzaam als freelance trompettist bij verschillende (koorbegeleidings-) orkesten. Matthijs speelt bij koorbegeleidings orkesten zoals Het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, Residentie Bach Ensemble en l'Orchestra Particolare. Hij remplaceert verder o.a. bij het Nederlands Symfonie Orkest en het Rotterdams Filharmonisch Orkest.Tevens speelde hij in verschillende musicals bij Stage Entertainment (Joop van den Ende Musicalproducties) bij Mary Poppins, Les Miserables, Ciske de Rat, La Cage aux Folles en Anatevka (bij Mark Vijn).

Afbeelding van Matthijs Valkenwoud